Bezinning
Bezinning is van oudsher ingeweven in de kloostertraditie. Wij willen die traditie voortzetten op een eigentijdse manier door ruimte te bieden aan iedereen die gebruik wil maken van de mogelijkheden van ons gebouw en het park.
Uw bijeenkomst kunnen wij desgewenst van een spirituele inleiding voorzien, toegespitst op uw thema. Wij bepreken graag met u de mogelijkheden.

Duurzaamheid
De keuzes die wij maken zijn weloverwogen; bezint eer gij begint! Zo kiezen wij bewust voor eerlijke kwaliteit. Daarom hanteren wij bij Conferentiecentrum Eindhoven een duurzaam inkoopbeleid en kiezen voor producten die biologisch, duurzaam geproduceerd, fair trade en/of recyclebaar zijn.

Zo is onze koffie - van Redbeans - niet alleen uitsluitend handgeplukte Arabica maar ook biologisch, fairtrade en klimaatneutraal.

We hebben gekozen voor PUUR van La Trappe; een biologisch kwaliteitsbier gebrouwen met groene energie door de monniken van brouwerij De Koningshoeven.Afval zamelen wij gescheiden in, we gebruiken uitsluitend gerecycled papier, water wordt niet onnodig verspild en tijdens onze recente verbouwing hebben wij voor zoveel mogelijk duurzame materialen en oplossingen gekozen. Onze verwarming en koeling wordt door middel van een warmtepomp duurzaam opgewekt en de toiletten worden doorgespoeld met opgevangen hemelwater. We zijn ervan overtuigd dat we, door ons te bezinnen alvorens een keuze te maken, bij kunnen dragen aan een betere wereld.